Дослідники





Збалансований раціон




Помірність – щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних витрат організму.

Різноманітність – передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби).

Збалансованість – означає правильне співвідношення цих груп продуктів. 
 Основні групи продуктів

  • хліб та інші злаки, картопля,
  • фрукти та овочі,
  • молоко та молочні продукти,
  • м’ясо, риба,
  • продукти, які містять жири та продукти, які містять цукор.
 
 Правила споживання їжі
 


  • не розмовляти;
  • не поспішайте, їжте безшумно, не плямкайте;
  • жуйте з закритим ротом;
  • не їжте зайвого, навіть якщо дуже смачно;
  • в тарілку кладіть рівно стільки, скільки зможете з’їсти;
  • з’їдайте все, що поклали до тарілки;
  • не їжте солодкого, коли не з’їсте першої та другої страви;
  • навчіться правильно користуватися ложкою, виделкою, ножем;
  • приберіть після себе, подякуйте за обід. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий