Збалансований раціон
•Помірність – щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних витрат організму.
•Різноманітність – передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби).
•Збалансованість – означає правильне співвідношення цих груп продуктів.
Основні групи продуктів
- •хліб та інші злаки, картопля,
- •фрукти та овочі,
- •молоко та молочні продукти,
- •м’ясо, риба,
- •продукти, які містять жири та продукти, які містять цукор.
Правила споживання їжі
- •не розмовляти;
- •не поспішайте, їжте безшумно, не плямкайте;
- •жуйте з закритим ротом;
- •не їжте зайвого, навіть якщо дуже смачно;
- •в тарілку кладіть рівно стільки, скільки зможете з’їсти;
- •з’їдайте все, що поклали до тарілки;
- •не їжте солодкого, коли не з’їсте першої та другої страви;
- •навчіться правильно користуватися ложкою, виделкою, ножем;
- •приберіть після себе, подякуйте за обід.



Комментариев нет:
Отправить комментарий